Streetfishing Roermond, 2017/10/14 & 15

Streetfishing Roermond, 2017/10/14 & 15

oktober 16, 2017 Av av Christian Bengtsson

Cyklade in till Roermond igen under lördagen och söndagen för att få några timmar vid vattnet innan folk börjar röra sig i stan. Två dagar med riktigt kanonväder, det är väldigt svårt att tro att det är i mitten på oktober.

Lördagen den 14:e

Mitt mål var att provfiska lite nya vattendrag och ett par ställen där jag inte varit så mycket vid tidigare, men fortfarande i centrala Roermond. Kom in till staden lagom till 08:00. Fick en liten abbore efter ett par kast, men därefter var inte fisken på hugget. Det gjorde inte så jättemycket då vädret var fantastiskt bra.

Startpunkten för lördagsfisket

Söndagen den 15:e

Under söndagen gick jag till mina två vanliga ställen för att fixa lite bilder till morgondagens inlägg (sista delen om hur du gör egna mjukbeten). Jag är väldigt glad att jag gjorde det!

Vädret var suveränt bra igen samt att fisket var helt fantastiskt. Ett gäng abborrar, en liten gädda och ett nytt personbästa för gös. Allt taget med mina hemgjutna mjukbeten vilket gjorde det ännu roligare!

Gösen var verkligen en trevlig överraskning. Precis innan jag krokade den så hade jag fastnat i botten. Då vattnet alltid är väldigt strömt samt att jag fiskar med lätta jiggskallar och mot strömmen så gjorde jag som jag brukar göra. Lät linan löpa fritt 10–15 sekunder så att strömmen frigjorde betet från vad det nu fastnat i. Därefter lyfte jag spöet och vevade in. Det kändes lite som att jag fortfarande var fast men denna gång gav det sakta med sig. Först när gösen var uppe vid ytan började den kämpa lite.

48 cm stadskanalgös. Bästa bilden jag fick till (det är inte lätt att vara ute själv)

Liten gädda med väldigt fin färg

Två av abborrarna från söndagen

Då jag har semester denna vecka ska jag försöka ta mig ut till vattnet ett par fler gånger än vanligt.

Grootjes,

Christian